Startpagina Actueel

Een boerin getuigt

Deze getuigenis is er een met het dagdagelijkse leven van vele collega’s-boerinnen in het achterhoofd. Zij verdienen het om hun verhaal te brengen, dat hun stem ook aandacht krijgt. Want elke land- en tuinbouwster heeft haar eigen verhaal. Opgegroeid op een landbouwbedrijf, of juist niet en er pas of lang geleden ingestapt.

Zeer verschillend maar wat ons bindt is onze levenswijze op het land- en tuinbouwbedrijf, ons vrouw zijn en hoe we van daaruit ons leven in balans proberen te houden met het gezin, kinderen, ouders, elk zijn gezondheid, het bedrijf, maatschappij, leveranciers, klanten, collega’s… Hoe we om het welbevinden van dit alles bezorgd zijn, het beste van onszelf geven.

Ook dit is landbouw. Onlangs mocht mijn kleinste, Jasper, zijn verjaardag vieren op de boerderij met zijn klasvriendjes. Om het op zijn West-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Coupe Douze verwent klanten met roomijs en eigen baktarwe

Korte Keten Je eigen producten verkopen in de korte keten lijkt soms enkel weggelegd voor groenten en vleesvee. Dat ook akkerbouwers met bijvoorbeeld granen een plaats kunnen hebben in de korte keten, bewijzen Liesbet (32) en Chris Persoons (67) in Lemberge (Merelbeke) met hun baktarwe.
Meer artikelen bekijken