Startpagina Vleesvee

Greenpeace voert actie bij partijen voor ‘landbouw op maat van het klimaat’

Greenpeace voert maandag actie bij een aantal politieke partijen. Ze vragen aan de voorzitters van CD&V, N-VA, Open Vld, MR en cdH om de klimaatimpact van intensieve veeteelt te verkleinen en om ecologische landbouw beter te ondersteunen.

Leestijd : 1 min

Greenpeace stuurde in februari een vragenlijst naar alle politieke partijen over de klimaat- en milieumaatregelen die ze in de landbouw willen nemen. Op basis van de antwoorden gaf Greenpeace de verschillende partijen een score. De partijen die de slechtste score lieten optekenen, krijgen maandag bezoek van Greenpeace. De organisatie heeft ook "aangepaste verkiezingsaffiches" opgehangenn in metrostations en de straten nabij de partijhoofdkwartieren.

"België en Europa beslissen op dit moment over het landbouwbeleid van de komende tien jaar. Wetenschappers hebben al vaak en overtuigend aangetoond dat we minder vlees moeten gaan produceren en consumeren, om de wereldwijde biodiversiteit en het klimaat te beschermen. Toch menen bepaalde partijen dat onze intensieve veeteelt, die enorm schadelijk is voor de natuur, nog mag uitbreiden en recht heeft op landbouwsubsidies", zegt Sébastien Snoeck, expert Duurzame Landbouw en Veeteelt bij Greenpeace.

Belga

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken