Startpagina Melkvee

Milcobel houdt notering vast

De Raad van Bestuur van Milcobel heeft - in vergadering van 11 april 2017 – beslist om de melkprijs voor de voorbije maart-leveringen te handhaven op een standaardprijs van 32,00 €/100 l, hetzij 35,05 €/100 l reëel uitbetaald voor een gestandaardiseerde levering. De stagnering komt na twee opeenvolgende dalingen (telkens met een euro) van afgelopen januari en februari.

Leestijd : 1 min

Daling zuivelprijzen

Milcobel wijst er op dat de prijzen voor mager melkpoeder bijzonder dichtbij het interventieprijsniveau komen. “Niettegenstaande deze vaststelling blijven de andere zuivelproducten het relatief goed doen. Zeker in tegenstelling tot de situatie van vorig jaar blijkt de mozzarella - en in afgeleide daarvan ook de wei - een sterk element binnen de producten-portfolio van Milcobel te zijn”, aldus Milcobel.

De reëel uitbetaalde melkprijs voor een gestandaardiseerde melklevering gaat uit van een leveringsomvang van 500.000 liter op jaarbasis, vetgehalte van 43 g/l en eiwitgehalte 35 g/l, IKM-gecertificeerd, kiemgetal ≤25.000/ml, celgetal ≤300.000/ml, coligetal ≤50/ml en geen strafpunten noch penalisatie voor remstoffen.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken