Startpagina Edito

Edito: Tijd voor een minder traditionele lobby

De verkiezingen liggen achter de rug en Vlaanderen wordt niet overspoeld door een groene golf. Tegelijk mag de sector zich zorgen maken dat de partijen die traditioneel het dichtst bij de landbouw staan, fors inleveren. De uitslag noopt tot nadenken over een minder traditionele landbouwlobby.

Veel boeren zullen opgelucht ademhalen. Ondanks de mediahype rond het klimaat met vrijwel dagelijks klimaatmarsen, klimaatspijbelaars en klimaatverlossers op tv, blijft het grote succes voor Groen uit. De nieuwe dierenpartij blijft steken op amper 1% van de Vlaamse stem. De hardste stemmen tegen het consumeren van vlees, een exportgerichte veehouderij en pesticidengebruik lijken zo wat te verstommen. Wellicht leefde de groene agenda minder dan journalisten dachten. Misschien kwam het onderwerp - net als het Marrakesh-pact voor N-VA -...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken