Startpagina Edito

Edito: Beleidsmakers, neem gas terug

Vanuit de overheid worden steeds strengere normen opgelegd voor landbouwproductie en milieu. Dat dwingt de sector tot voortdurende vooruitgang. De hoge snelheid waarmee het bepaalde beleid wordt ingevoerd, duwt echter bedrijven richting de afgrond en hindert innovatie.

W ie boert in Vlaanderen, boert tegen een hoge kostprijs en onder het toeziend oog van een uiterst kritische maatschappij. Vlaanderen is dichtbevolkt, geïndustrialiseerd en qua ruimtelijke ordening om historische redenen suboptimaal ingericht. Landbouwgrond is hierdoor schaars en peperduur, arbeidskosten liggen in internationaal perspectief hoog en dan zijn er nog de vele en steeds verschuivende normen waaraan je moet voldoen, wat betreft voedselveiligheid, dierenwelzijn en milieu.

Deze uitdagende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken