Startpagina Melkvee

Zwartbonte Holstein-koe krijgt voor het eerst eretitel ‘sterkoe’

‘Keur Qase’ van het melkveebedrijf Keur Holsteins van Marcel Heylen uit Geel verwierf als eerste koe in Vlaanderen de eretitel ‘Sterkoe’.

Leestijd : 1 min

Om voor dit ‘predikaat’ in aanmerking te komen, worden door de coöperatieve veeverbeteringsorganisatie CRV hoge eisen gesteld op gebied van leeftijd, productie en exterieur. Met een levensproductie van 141.416 kg melk, resulterende in een vet en eiwitproductie van 11.151 kg en een lactatiewaarde van 105 over 9 lactaties, voldoet Keur Qase aan de gestelde voorwaarden!

Op vlak van exterieur kreeg ze op de leeftijd van 14 jaar van de CRV-inspecteur nog steeds 89 punten voor algemeen voorkomen met 85 punten voor uier en zelfs 92 punten voor benen en daarbij de nodige complimenten voor haar jeugdige en vitale uitstraling.

Marcel Heylen, fokker-eigenaar van deze bijzondere koe: “Wij zijn bijzonder trots en blij dat ons bedrijf Keur Holsteins de eer te beurt valt de eerste koe in Vlaanderen te hebben die de eretitel ‘Sterkoe’ toegekend wordt! Het is fantastisch dat ons na een carriere van 35 jaar, met steeds een enorme passie en liefde voor de fokkerij, deze ultieme bekroning en beloning als melkveehouder te beurt valt!”

Lees ook in Melkvee

Gemiddeld melkveebedrijf verliest 1.500 euro per maand bij hittegolf

Melkvee Landbouweconomen hebben langlopende productiecijfers van alle Vlaamse melkveebedrijven naast opgetekende weersfenomenen gelegd om de economische schade door hitte in kaart te brengen. Hitte kan een negatieve invloed hebben op de hoeveelheid melk die koeien geven en op de melksamenstelling. De economische schade kan oplopen tot 1.500 euro en meer per maand per bedrijf
Meer artikelen bekijken