Startpagina Agribex

Siska Vanpeteghem op Ladies Day op Agribex: “Ik ben zo trots op de boerenstiel”

Haar verjaardag en de sterfdatum van haar verongelukte man Mathias: het zijn voor Siska Vanpeteghem (30) de twee zwaarste dagen van het jaar. Er is een ongelooflijk contrast tussen haar leven en zijn dood. Diep in de Westhoek, in Beveren-aan-de-IJzer bij Alveringem, sloeg vijf jaar terug het noodlot hard toe. Bij een arbeidsongeval kwam Mathias, de echtgenoot van Siska, om het leven, samen met Jeremy, een goede vriend. “Ons leven stond gevoelsmatig stil, en toch tikte de tijd onverbiddelijk verder.” Siska Vanpeteghem schakelde onbewust over op overleven en put blijvend energie en kracht uit wie Mathias was. Ze is een van de gastsprekers op de Ladies Day op donderdag 5 december op Agribex.

Siska Vanpeteghem groeide op als jongste van drie kinderen in Oostnieuwkerke, bij Roeselare in West-Vlaanderen. Naast zeugenhouderij was tuinbouw de andere activiteit op het ouderlijk bedrijf. “Werelden van verschil. En anders dan in de akkerbouw, daar heb je veel meer pieken en dalen in de bedrijfsvoering”, zegt Siska, die een diploma sociaal assistent op zak heeft.

Siska werkte als maatschappelijk assistente, eerst in Ieper in een project van 17 OCMW’s in de Westhoek rond schuldpreventie en daarna bij Logo Brugge-Oostende. “Ik wilde de mensen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken