Startpagina Onderwijs

Leerlingen lanceren website en verkopen t-shirts voor een positiever imago van de landbouw

Vier studenten van Vives Roeselare lanceren ‘Imapro’ voor een positiever imago voor de landbouw. “We willen boeren en consumenten weer dichter bij elkaar brengen”, zegt Maxim Dewulf.

Leestijd : 2 min

Eindejaarsstudenten van Vives Roeselare hebben samen een mini-onderneming opgericht waarbij ze een product hebben ontworpen om de mens dichter bij de landbouw te brengen en zo het imago hiervan te verbeteren. Die leerlingen zijn: Thibault van den Bossche(Oudenaarde), Indrani Allewijn (Pervijze), Joren Catrycke (Stavele) en Maxim Dewulf (De Haan).

Imapro gaat voluit voor een positiever imago voor de landbouw.
Imapro gaat voluit voor een positiever imago voor de landbouw. - Foto: Imapro

Imapro staat enerzijds voor “I’ m a professional” dat verwijst naar de professionaliteit die gevraagd wordt van de landbouwer en anderzijds voor “Imago Product” dat verwijst naar ons product. “We hebben een website gecreëerd waarin we 6 belangrijke thema’s aan bod brengen die nogal fel besproken zijn in verband met de landbouw.

Deze 6 thema’s zijn: dierenwelzijn, milieu, economie, groene energie, schaalvergroting en open ruimte. Bij ieder thema is een woordje uitleg en een wist-je-datje gegeven om zo de mensen beter te informeren over de inspanningen die gedaan worden binnen de landbouwsector.”

Naast de 6 thema’s is er ook nog een rubriek ‘het leven op de boerderij’ waar je kan zien hoe het er dagelijks aan toe gaat op de boerderij.

Door en T-shirt te kopen kan je helpen het initiatief kenbaar te maken en zo de mens dichter bij de landbouw te brengen.
Door en T-shirt te kopen kan je helpen het initiatief kenbaar te maken en zo de mens dichter bij de landbouw te brengen. - Foto: Imapro

“Om de mensen tot bij onze website te krijgen hebben we besloten een T-shirt te ontwikkelen die 100% biologisch gemaakt is waarop ons logo en de icoontjes van de belangrijke thema’s terug te vinden zijn. We hopen zo ons logo met de icoontjes te verspreiden en kenbaar te maken, zodat de mensen geïnformeerd worden over onze website en te weten komen waarvoor we staan. Een T-shirt is te koop voor 20 eur op onze website. Door en T-shirt te kopen kan je helpen ons kenbaar te maken en zo de mens dichter bij de landbouw te brengen.” Meer info op de website: www.imaprowear.be

LBL

Lees ook in Onderwijs

Meer artikelen bekijken