Libramont in beelden: een geslaagde beurs met zon, en een beetje regen

Libramont

De Libramont-beurs is alweer even gedaan, maar dat we deze editie de volgende jaren zullen herinneren staat wel weer vast. De eerste dag was het puffen, het weekend kenmerkte zich weer door regen en koude. Met het bezoekersaantal van bijna 200.000 kon de organisatie zich best wel tevreden stellen. We zagen alvast heel wat tevredenheid op het terrein. Weeral zagen we dat de beurs genieten is voor het hele gezin. Met deze fotocollage hopen we dat u weer wat fijne herinneringen bovenhaalt.

De daling was dit jaar wellicht te wijten aan de weersomstandigheden met een zeer warme vrijdag en regenachtig weekend.

Bijna 200.000 bezoekers voor 85ste editie Libramont

Libramont

De 85ste editie van de landbouwbeurs van Libramont, die maandagavond afgesloten werd, heeft in totaal 198.051 bezoekers gelokt op vier dagen. Vorig jaar trok de beurs 203.852 bezoekers. Dat is vernomen bij de organisatie. Het bezoekersrecord voor de landbouwbeurs dateert van 2012, toen 219.328 mensen naar het evenement in Libramont afzakten.

Biggest little farm is een documentaire die een einde maakt aan veel waanvoorstellingen die burgers hebben over het wel en wee op een boerderij.

Grootse idealen in “Het grootste boerderijtje”

Libramont

De documentaire ‘The biggest little farm’, of ‘Het grootste boerderijtje’, toont hoe stadsmussen John en Molly Chester 81 ha dode grond kopen in de Amerikaanse staat Californië, en er een levend én winstgevend ecosysteem van maken. Hoe ze dit financieel bolwerkten, vertellen ze niet. Over hun machteloosheid en twijfel praten ze wel openlijk.

De lagere prijzen zijn te verklaren door onder meer de hervorming van het pachtdecreet in het Waals gewest, dat op 1 januari 2020 van kracht wordt. Daarnaast spelen de lagere rentevoeten een rol.

Prijzen landbouwgrond voor het eerst in vijf jaar niet gestegen

Libramont

Voor het eerst in vijf jaar zijn de prijzen van de landbouwgrond niet verder toegenomen. Dat blijkt uit de barometer van de landbouwgrond die de Federatie van het Notariaat (Fednot) zondag heeft voorgesteld op de landbouwbeurs in Libramont. De federatie wijst er echter meteen ook op dat het moeilijk is om op basis van zes maanden conclusies te trekken.

Geen stormloop en hitte op eerste dag Libramont

Libramont

De eerste dag Libramont is alweer verleden tijd. Het was rustig in de gangen tussen de vele kraampjes. Mensen schuilden voor de hitte, maar konden ook genieten van al wat er te zien en te beleven viel. Herbeleef hier de eerste dag Libramont met onze fotocollage.

Lokaalmarkt is tevens gezellige ontmoetingsplaats

Libramont

Lokaalmarkt is een wekelijkse en overdekte boerenmarkt met bar en kinderhoek. Intussen zijn er vijf, maar dit is duidelijk geen eindpunt. Tijdens de Forfarmers Ladies Days leerden we het concept beter kennen.

De Floating Farm is een unieke melkveestal in de Rotterdamse haven. Publireportage

Melk van op het water

Libramont

Hoe zullen we in de toekomst de stad voeden, was ook het idee achter de Floating Farm in de wereldhaven van Rotterdam. Sinds midden mei huizen er 32 koeien in een unieke stal op het water. Landbouwleven ging een kijkje nemen.

De laureaten van 2019.

Innovatie in de schijnwerpers tijdens de Mecanic’Show op Libramont

Libramont

Voor 2019 heeft de Commissie Machines en Producten van de beurs van Libramont 16 innoverende machines geselecteerd. Machines voor tuin & park staan dit jaar in de kijker, met drie belangrijke innovaties.