Startpagina Akkerbouw

MAP6 heeft ook impact op de pachtwet: wie moet registratie van bemesting doen?

Er is heel wat te doen over het nieuwe MAP6. Nu blijkt ook dat MAP6 een onmiskenbare impact heeft op de pachtwet. Hierover stelde Vlaams parlementslid Bart Dochy (CD&V) enkele vragen in de commissie Landbouw, aan landbouwminister en partijgenote Hilde Crevits. “Het is belangrijk dat er voor dit neveneffect een oplossing komt.” De administraties van de departementen milieu en landbouw gaan overleggen.

In de teelt van aardappelen, vlas, verschillende groenten,… wordt met het systeem van cultuurcontract gewerkt”, zegt Bart Dochy. Een cultuurcontract is een uitvoering van art 2, 2° van de pachtwet waarbij de pachter en/of de eigenaar de mogelijkheid krijgt om buiten het strikte toepassingsgebied van de pachtwet een verhuring te doen van minder dan 1 jaar voor een specifieke teelt.

Behoefte aan vruchtafwisseling

“...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Wintergranen: stadium voor T2-behandeling bereikt

Granen Op verschillende percelen is het gewasstadium voor T2-behandeling om het laatste blad en aar te beschermen bereikt. De behandelingsdrempel voor bladseptoria wordt vaker bereikt. Bruine roest breidt net als gele roest verder uit. Dat meldt het Landbouwcentrum Granen (LCG) op basis van de waarnemingen op 21 en 22 mei.
Meer artikelen bekijken