Startpagina Akkerbouw

Grondstoffenprijzen dalen door groeiend aanbod

Gedurende een tweetal maanden zijn de prijzen van de granen, en in mindere mate deze van de eiwithoudende grondstoffen, relatief stabiel gebleven. In maart zijn de prijzen echter gaan dalen onder het gewicht van een groeiende oogstverwachting.

Tijdens de eerste twee maanden van het jaar zijn de prijzen van tarwe en maïs stabiel gebleven, niettegenstaande een dynamische vraag. Marokko, Algerije, Egypte, Jordanië en zelfs India, dat netto-invoerder is geworden als gevolg van tegenvallende oogsten, hebben belangrijke aankopen gerealiseerd. De daling van de euro ten opzichte van de dollar en de afname van de oppervlakte zachte tarwe die in de Verenigde Staten is uitgezaaid, droegen eveneens bij tot de vaste tarweprijzen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Wintergranen: stadium voor T2-behandeling bereikt

Granen Op verschillende percelen is het gewasstadium voor T2-behandeling om het laatste blad en aar te beschermen bereikt. De behandelingsdrempel voor bladseptoria wordt vaker bereikt. Bruine roest breidt net als gele roest verder uit. Dat meldt het Landbouwcentrum Granen (LCG) op basis van de waarnemingen op 21 en 22 mei.
Meer artikelen bekijken