Startpagina Melkvee

Beweiden is een vak

Het Nederlandse project Amazing Grazing heeft nieuwe kennis over beweiding opgeleverd zowel als concepten ontworpen voor de wekelijkse grasgroeivoorspelling en het dagelijks bijhouden van de opname van vers gras in de wei. Daarmee stimuleert het project de toepassing en ontwikkeling van beweiden, als onderdeel van modern vakmanschap, nu en in de toekomst.

In Amazing Grazing stond het ‘wat en hoe’ van beweiden centraal. Basiselementen hierbij zijn:

- nieuwe kennis over gras en graslandmanagement,

- nieuwe technologieën rondom beweiding en gras en

- modern beweidingsvakmanschap van de melkveehouder.

De focus lag op het zoeken en onderbouwen van oplossingen, bijvoorbeeld voor grote koppels koeien op melkveebedrijven met een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken