Startpagina Covid 19

EMB wil de melkproductie minderen ten gevolge van de coronacrisis

Het coronavirus treft bijna elke markt, ook die van de zuivel. In veel gebieden is de verwerkings- en marktcapaciteit te laag om de nog hoge productie melk aan te kunnen, meldt de European Milk Board (EMB). De Europese Commissie zou volgens de organisatie van Europese melkveehouders snel moeten starten met een regeling om de productie te verminderen. Dit zou ook een economische crisis in de sector moeten voorkomen.

Het EMB zag, net als ieder van ons, hoe het coronavirus ons leven overhoop haalde en dat nog steeds doet. Ook voor de zuivelsector kunnen de gevolgen groot zijn, als er niets verandert. Er is al een negatieve verandering aan de gang. De Global Dairy Trade (GDT) index deze week, na een gestage daling in de afgelopen weken, met 3,9% gedaald. De GDT is een veiling die elke 2 weken wordt georganiseerd door de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra. Het is een wereldwijde benchmark voor de handel.

Ook op de Italiaanse melkmarkt is een aanzienlijke...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken