Startpagina Covid 19

Tewerkstellingsperiode voor seizoensarbeid wordt verdubbeld tot 130 dagen

Als gevolg van het coronavirus dreigt er een tekort aan buitenlandse seizoensarbeiders. Om daaraan te verhelpen, verdubbelt de regering de tewerkstellingsperiode van 65 dagen tot 130 dagen. Op die manier kunnen de seizoensarbeiders die er nu al zijn, langer blijven werken. Dat heeft minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V) vrijdag gezegd op een persconferentie van de regering.

In de land- en tuinbouwsector is het lenteseizoen een heel drukke periode. In Vlaanderen is de sector zeer afhankelijk van externe arbeidskrachten - vaak uit Oost-Europa - om de piekmomenten op het land op te vangen. Bijna 9 op 10 van de tienduizenden arbeidskrachten in de sector komt uit het buitenland. Omdat het vrij verkeer van goederen en personen door de coronacrisis in vele landen stropt, raken die seizoenarbeiders niet meer tot in ons land.

Dit zorgt volgens de Boerenbond voor een grote krapte en problemen bij de oogst en werkzaamheden op de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken