Startpagina Covid 19

Van Ranst en Vanthemsche onderstrepen belang voedingsindustrie

Topviroloog Marc Van Ranst en oud-Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche hebben bij een gezamenlijk bezoek aan het familiale zuivelbedrijf Olympia het enorme belang van de voedingssector en diens werknemers onderstreept. De hele agrovoedingsketen en dus ook de zuivelsector worden gezien als een sector van vitaal belang. Een sector die in deze coronacrisis niet mag uitvallen.

Vanthemsche is voorzitter van het crisisteam dat de overheid opzette om de economie zo goed als mogelijk door de crisis te loodsen. Om de levensnoodzakelijke voedselbevoorrading te verzekeren, blijven de medewerkers van alle schakels in de voedingsketen doorwerken. "Onze bedrijven moeten blijven produceren" was de boodschap.

"In deze gezondheidscrisis moet onze maatschappij blijven doordraaien en dan vragen wij uitzonderlijke inspanningen van uitzonderlijke mensen", aldus Van Ranst over de medewerkers uit de voedingsindustrie. Vanthemsche voegde nog...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken