Startpagina Covid 19

Goede respons na oproep om collega’s uit de nood te helpen

Eind vorige week lanceerde de afdeling Werkers van Boerenbond een oproep aan land- en tuinbouwers om zieke collega's uit de nood te helpen. Volgens Vanessa Saenen, woordvoerster van Boerenbond, hebben er momenteel een 80-tal positief gereageerd. Bij onze noorderburen deed men een gelijkaardige oproep. Ook de Franse minister van Landbouw Didier Guillaume vroeg aan de vele Fransen die door de coronacrisis tijdelijk zonder werk zitten om de landbouwers bij te staan.

Boerenbond bood bedrijfsleiders die zieke collega's gratis uit de nood wilden helpen bij een aantal dringende werkzaamheden zoals het voederen van dieren of het melken van koeien, een gratis verzekeringsdekking aan voor zowel burgerlijke aansprakelijkheid als schade aan toevertrouwd goed en aan de eigen tractor. Intussen reageerden dus ongeveer 80 land- en tuinbouwers op de oproep van Werkers.

De sector wordt op vlak van werkkrachten niet alleen getroffen door ziekte, maar ook door het feit dat buitenlandse...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken