Startpagina Covid 19

Vlaamse regering nam Noodbesluit over omgevingsvergunningen

De Vlaamse Regering trof op 24 maart in het kader van de coronacrisis ook maatregelen over de omgevingsvergunningsprocedures. Heel wat beslissingstermijnen worden verschoven naar een latere datum. Dit heeft gevolgen voor de omgevingsvergunningsaanvragen die lopende zijn of nog moeten worden ingediend.

Gemeentebesturen in Vlaanderen krijgen meer tijd om de aanvragen voor bouw- of omgevingsvergunningen te verwerken. Door de coronamaatregelen zijn veel gemeentehuizen slechts beperkt toegankelijk en zijn niet-essentiële verplaatsingen verboden. Om te voorkomen dat aanvragen automatisch geweigerd worden, maakt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir het nu mogelijk om behandelingstermijnen te verlengen.

Het uitgangspunt is dat de beslissingstermijnen van lopende en nieuwe dossiers verlengd worden, maar dat overheden niet geblokkeerd worden indien zij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken