Startpagina Covid 19

Tewerkstellingsregels voor seizoensarbeiders land- en tuinbouw versoepeld

Zoals vorige week aangekondigd heeft de regering de regels voor seizoensarbeid in de land- en tuinbouw versoepeld. Dat moet een tekort aan arbeidskrachten vermijden. Door de coronacrisis dreigen immers heel wat Oost-Europese plukkers niet in ons land te geraken.

In de land- en tuinbouwsector is het lenteseizoen een heel drukke periode. In Vlaanderen is de sector zeer afhankelijk van externe arbeidskrachten – vaak uit Oost-Europa – om de piekmomenten op het land op te vangen. Bijna 9 op 10 van de tienduizenden tijdelijke arbeidskrachten in de sector komt uit het buitenland. Maar door de coronacrisis geraken veel van die buitenlandse arbeidskrachten niet in ons land.

Vrijdag al kondigde minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) aan dat het maximum aantal dagen tewerkstelling wordt verdubbeld, zodat de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken