Startpagina Covid 19

Voldoende aanvoer van nevenstromen is uitdaging voor diervoederindustrie

“De lagere beschikbaarheid van nevenstromen is een uitdaging voor de diervoederindustrie”, zegt Katrien D’hooghe, directeur van BFA, de koepel van Belgische meng- en diervoederfabrikanten. “Daarnaast is er uiteraard ook een effect van de coronapandemie op de afzet van dierlijke producten.”

De coronapandemie heeft ook op de diervoedersector een grote invloed. “Vooreerst hebben de noodmaatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad werden genomen, een invloed op onze bedrijven en hun werknemers”, zegt Katrien D’hooghe, directeur van BFA, de Belgische koepel van meng- en diervoederbedrijven. “Onze sector is immers van essentieel belang voor de voedselbevoorrading. De diervoederbedrijven moeten dan ook operationeel kunnen blijven. Daar zijn in de eerste plaats mensen voor nodig.”

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken