Startpagina Covid 19

1 op de 5 bedrijven in landbouw en zorg zet jobstudenten in tijdens paasvakantie

In één op de vijf bedrijven in de zorg- en de groene sector (onder andere land- en tuinbouwbedrijven) worden tijdens de paasvakantie jobstudenten ingezet. Achttien procent van de 297 ondernemingen die Acerta tussen 2 en 7 april bevraagde verwacht komende zomervakantie meer jobstudenten nodig te zullen hebben dan vorig jaar.

Jobstudenten zijn in deze coronatijden van groot belang om personeelstekorten op te vangen in deze voor de maatschappij vitale sectoren. Negenenzestig procent van de ondernemingen schakelt tijdens de paasvakantie evenveel jobstudenten in als vorig jaar, bij zeven procent zijn het er meer. In de groene sector is het de periode van de seizoensarbeid. In april en mei worden jaarlijks tussen de 15.000 en 25.000 seizoenswerknemers ingezet, vaak uit Midden- en Oost-Europa.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken