Startpagina Covid 19

Tuincentra mogen van de regering weer open

De Nationale Veiligheidsraad heeft de inperkingsmaatregelen rond het coronavirus verlengd tot en met 3 mei. Om deze verlenging draaglijk te maken, is beslist dat tuincentra en doe-het-zelf-zaken de deuren mogen openen onder dezelfde voorwaarden als de voedingswinkels. Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd op de persconferentie achteraf.

Inwoners van woonzorgcentra en centra voor personen met een handicap mogen bezoek krijgen van 1 persoon, op voorwaarde dat deze persoon de laatste 2 weken geen symptomen heeft gehad. Volgens de premier gaat het niet om een "versoepeling" van de maatregelen. Deze moeten "absoluut gerespecteerd worden". De politie zal overtreders blijven verbaliseren, zegt de eerste minister. Volgende week is er een nieuwe veiligheidsraad gepland, om de volgende fase, die van de versoepeling, te organiseren vanaf begin mei. Die zal geleidelijk gebeuren.

Boerenbond is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken