Startpagina Covid 19

Laurence Claerhout (Linked Farm) : ‘Korte keten wordt te weinig gezien als volwaardig verdienmodel’

Aardbeien uit de automaat en aardappelen uit de hoevewinkel: de wereld van de korte keten is zo divers én uitdagend. Na het afbouwen van de coronamaatregelen kunnen we ongetwijfeld weer genieten van een zelfgedraaid ijsje op het terras van een melkveebedrijf. In de totale distributie van verse voeding is het aandeel van de korte keten echter nog eerder beperkt. Dat wil Laurence Claerhout van Linked Farm in Asse veranderen.

Gezonde voeding van de lokale boer en tegen een eerlijke prijs. Dat zijn de 3 duurzame basisbegrippen waar het voor Laurence Claerhout in de korte keten allemaal rond draait. We hadden met haar een gesprek vooraleer de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. Intussen kent de verkoop via de korte keten een nooit eerder geziene groei. En dat is uitstekend. Nu nog iedereen op de lange termijn blijven overtuigen.

Voeling met natuur kwijt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken