Startpagina Covid 19

Pierre Vanhentenrijck: ‘Ik zag door het coronavirus de dood in de ogen, maar een boer is gesterkt door het harde labeur’

Tranen in de ogen. Zo gelukkig was hij dat hij weer in de vertrouwde omgeving thuis kwam. Pierre Vanhentenrijck kreeg na zijn verblijf in het ziekenhuis Virga Jesse in Hasselt, na behandeling van het coronavirus, een warm welkom van familie en buren. “Je moet als boer geregeld met tegenslagen afrekenen, maar je wordt gehard door het werk. Dat hielp mij om deze strijd toch te winnen. Je wenst deze miserie niemand toe.” Een sterk verhaal van vechtlust en grote hoop.

Pierre Vanhentenrijck (67) uit Sint-Truiden is één van de vele slachtoffers van het coronavirus, die na een behandeling op de intensieve dienst van een ziekenhuis, gelukkig weer naar huis kon.

De familienaam Vanhentenrijck staat in de wijde omgeving van Sint-Truiden bekend om het landbouwwerk. “Boeren, van generaties op generaties”, zegt Pierre Vanhentenrijck, enkele dagen nadat hij het Hasselts ziekenhuis heeft verlaten.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken