Startpagina Covid 19

Vleestekorten dreigen in de VS, maar niet bij ons

In de VS kunnen door de coronacrisis over enkele weken tekorten aan vlees ontstaan. Een groot aantal slachterijen is gesloten of draait maar op halve kracht. Ook in Brazilië en Canada zijn slachterijen gesloten. Belgische slachterijen zeggen wel minder te produceren door vraaguitval maar verwachten geen tekorten.

Door schade en schande is de ‘onze’ sector sanitair minder kwetsbaar, zo legt een woordvoerder van Westvlees uit met een verwijzing naar schandalen in het verleden. “In België zijn we streng en is echt iedereen in de industrie zich bewust van het belang van allerlei sanitaire voorzorgsmaatregelen, zoals het wassen van handen.” Gedelegeerd bestuurder Pascal De Clerck van runderslachthuis Adriaens ziet ook nog geen sluitingen. “Alles draait vooralsnog gewoon door.”

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken