Startpagina Covid 19

Brussels gewest mag staatssteun aan landbouw- en visteelt bieden

De Europese Commissie staat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest toe om 200.000 euro aan rechtstreekse subsidies te geven aan de landbouw en visteelt. De overheidssteun moet ervoor zorgen dat de bedrijven die te kampen hebben met liquiditeitsproblemen door de uitbraak van het coronavirus, liquiditeit hebben voor hun activiteiten tijdens en na de uitbraak.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft op grond van het tijdelijke steunkader bij de Commissie een regeling van 200.000 euro aangemeld ter ondersteuning van bedrijven die actief zijn in de primaire productie van landbouwproducten en in de aquacultuur voor de voedingssector en die door de uitbraak van het coronavirus getroffen zijn. De steun zal toegankelijk zijn voor bedrijven van elke omvang die actief zijn in deze sector in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De Commissie stelt dat de maatregel in overeenstemming is met de voorwaarden die in het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken