Startpagina Covid 19

Europese Groenen bepleiten relanceplan van 5.000 miljard euro

Om de Europese economie na de coronapandemie op een duurzame en sociaal rechtvaardige manier te herlanceren, is een investeringsplan van 5.000 miljard euro op 12 jaar nodig. Dat stellen de Europese Groenen dinsdag bij de presentatie van hun herstelplan. Onderdeel van het plan is een vergroening van de landbouwproductie. Ook willen de Groenen af van voedselexport, en een Europese belasting op pesticiden.

Voor de Europese groenen vormt de coronaschok een uitgelezen moment om tabula rasa te maken en een ecologische en sociale omwenteling in te luiden. Nadat "de voorbije 30, 40 jaar alles in handen van de markt is gelaten", pleit cofractieleider Philippe Lamberts voor massale investeringen in openbare diensten en gezondheidszorg, in huisvesting en de bescherming van de zwaksten in de samenleving.

De landbouw moet een diverser productenpallet maken, vinden de Groenen. De afhankelijkheid van voedsel van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken