Startpagina Covid 19

Trump wil slachthuizen verplichten open te blijven

Donald Trump wil Amerikaanse slachthuizen dwingen open te blijven. De Amerikaanse president gebruikt daarvoor een oude wet uit de Korea Oorlog, de ‘Defense Production Act’. Trump wil koste wat kost voorkomen dat door talloze sluitingen van slachthuizen in de VS over enkele weken een tekort aan vlees ontstaat, en veehouders hun dieren niet kunnen afvoeren.

Als er 1 land is waar men graag vlees eet, is het wel de VS. De gemiddelde Amerikaan eet ruim 110 kg vlees per jaar. Alleen de Argentijnen, Uruguayanen en Brazilianen – echte rundvleeslanden – komen in de buurt. Trump staat zelf ook bekend om zijn voorkeur voor een sterk carnivoor dieet. In 2007 lanceerde de vastgoedmagnaat uit New York zelfs de ‘Trump Steak’, wat overigens geen succes werd.

Vleestekorten in supermarkten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken