Startpagina Covid 19

Varkenssector vraagt overheid om steunmaatregelen

De sector roept op tot specifieke steunmaatregelen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen, die bovenop de moeilijkheden ten gevolge van de Afrikaanse varkenspest komen.

FEBEV, de Federatie van het Belgisch Vlees, die de slachthuizen en uitsnijderijen vertegenwoordigt, stelt vast dat het aanbod aan varkens de afgelopen weken in onevenwicht geraakt is met de vraag in de markt. “De aanvoer van varkens wordt vandaag systematisch uitgesteld omdat de slachthuizen geen geschikte afzetkanalen meer vinden voor hun producten. Het verdwijnen van de vraag uit horeca en de foodservice in zowel binnen- als buitenland werken de opstapelende verliezen nog verder in de hand”, zegt gedelegeerd bestuurder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken