Startpagina Covid 19

Belg heeft in en na coronacrisis meer honger naar lokale en faire producten

Meer en meer Belgen kiezen tijdens de coronacrisis voor duurzaam voedsel en geven aan dat ook nadien te zullen blijven doen. Dat blijkt uit onderzoek dat Fairtrade Belgium uitvoerde bij 1.000 Belgen, in samenwerking met onderzoeksbureau Dynata. De voorkeur voor lokale producten is tijdens de coronacrisis gestegen met 42 procent, voor Fairtrade-producten gaat het om een toename van 23 procent.

Meer en meer Belgen kiezen tijdens de coronacrisis voor duurzaam voedsel en geven aan dat ook nadien te zullen blijven doen. Dat blijkt uit onderzoek dat Fairtrade Belgium uitvoerde bij 1.000 Belgen, in samenwerking met onderzoeksbureau Dynata. De voorkeur voor lokale producten is tijdens de coronacrisis gestegen met 42 procent, voor Fairtrade-producten gaat het om een toename van 23 procent.

Duurzame voeding

Bijna de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken