Startpagina Covid 19

Boerenbond vraagt overheid om maatregelen voor seizoensarbeid te verlengen

Boerenbond wil dat de overheid de maatregelen ter ondersteuning van de seizoensarbeid minstens tot eind juni verlengt. Momenteel is voorzien dat de maatregelen, zoals verlenging van de plukkaart en tewerkstelling van tijdelijke werklozen met behoud van 75% van de uitkering, eind mei aflopen. "We zouden graag zien dat de regeling voor de tewerkstelling van tijdelijk werklozen in de landbouw verlengd wordt zolang de coronacrisis aansleept", zegt Boerenbond-woordvoerster Vanessa Saenen.

De landbouwsector zit met de handen in het haar omdat door de reisbeperkingen heel wat buitenlandse seizoenarbeiders dit jaar niet naar ons land afgereisd zijn. Op jaarbasis heeft de sector 60.000 seizoenarbeiders nodig. In de maand mei bijvoorbeeld gaat het om 20.000 tot 25.000 personen. "Afhankelijk van de periode blijven we tot in de herfst volk nodig hebben", aldus Saenen.

Er bestaan geen exacte cijfers over hoe groot het tekort aan arbeiders precies is op dit ogenblik. Dat verschilt van bedrijf tot bedrijf en van regio tot regio....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken