Startpagina Covid 19

Extra Europese middelen nodig voor landbouw en visserij

Gisteren, 13 mei, hebben Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits en haar Waalse collega Willy Borsus deelgenomen aan de Europese Raad Landbouw en Visserij waar de gevolgen van de Corona-crisis in de land- en tuinbouw en visserij besproken werden. Beide ministers vragen Europa om extra middelen om de getroffen sectoren tegemoet te komen.

Europa en de lidstaten hebben naar aanleiding van de COVID 19 crisis al een eerste reeks maatregelen genomen om de sectoren te ondersteunen. Voorbeelden zijn de steun voor private opslag van zuivel, rundsvlees, schapen- en geitenvlees en het flexibeler omgaan met nog beschikbare Europese budgetten. Maar de huidige maatregelen volstaan niet want zeer veel producten hebben te kampen met lage prijzen.

Beide ministers dringen aan op extra Europese middelen voor de landbouw- en de visserijsector. Een tweede reeks van maatregelen is broodnodig. Ons land...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken