Startpagina Covid 19

FAO vreest hongercatastrofe door coronavirus

De Wereldvoedselorganisatie FAO heeft circa 350 miljoen dollar nodig om haar strijd tegen honger op te voeren nu de coronacrisis steeds harder toeslaat. Het zijn volgens de FAO vooral landen waar al voedselonzekerheid heerste, waar mensen door dalende inkomens en hogere voedselprijzen steeds vaker onvoldoende voedsel kunnen kopen.

Volgens de FAO raakt de coronacrisis en bijbehorende zelfisolatie ook de landbouw in bijvoorbeeld Afrika. Als boeren geen toegang hebben tot hun akkers, hebben ze ook niet de middelen of toegang tot het kopen van zaden, gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Voor veehouders betekent de crisis dat ze minder in staat zijn voldoende veevoeder te kopen. De voedselproductie zal daardoor afnemen.

“We kunnen het aanpakken van voedselzekerheid niet opschorten tot we klaar zijn met de gezondheidsimpact”,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken