Startpagina Covid 19

147 personeelsleden Nederlandse vleesverwerker besmet

Van de 657 medewerkers van een vleesverwerkingsbedrijf in het Nederlandse Groenlo zijn er 147 besmet met het coronavirus. De meeste besmettingen (79) zijn vastgesteld bij medewerkers die in Duitsland wonen, de overige 68 besmette personeelsleden wonen in Nederland, meldt de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD).

Afgelopen week werd het slachthuis in Groenlo van slachter en vleesverwerker Vion per direct gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus. Bij een steekproef onder 212 medewerkers werden er 45 positief getest op het longvirus. De uitkomst van de steekproef was voor de GGD aanleiding om ook de overige medewerkers te testen. Eerder werd ook corona vastgesteld bij 28 van in totaal 1.100 medewerkers van Vion in Scherpenzeel, wat net als Groenlo in Oost-Nederland ligt.

Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, heeft...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken