Startpagina Covid 19

Landbouw vindt toch voldoende seizoenarbeiders

Ondanks alarmerende berichten de afgelopen maanden vindt de land- en tuinbouw in ons land vooralsnog voldoende seizoenarbeiders. Dat is vooral te danken aan het feit dat er in tegenstelling tot de verwachtingen toch heel wat buitenlandse arbeidskrachten voor seizoenwerk in de landbouw naar ons land zijn afgezakt. Dat meldt Vanessa Saenen, woordvoerster van de Boerenbond.

Omwille van de verspreiding van het coronavirus bestond de vrees dat heel wat buitenlandse seizoenarbeiders dit jaar niet naar ons land konden of wilden komen. Op jaarbasis heeft de sector er 60.000 nodig. In mei gaat het om 20.000 tot 25.000 personen. "Volgens de jongste berichten staat de nodige tewerkstelling in de landbouwbedrijven redelijk op punt. De boeren zijn ook blij dat toch heel wat buitenlanders opgedaagd zijn, want die hebben de knepen van het vak onder de knie.

situatie moet goed...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken