Startpagina Covid 19

ABS hamert op belang van lokale voedselproductie bij bezoek van minister Hilde Crevits

“Onze boeren zijn de échte helden van de voedselketen”, benadrukte ABS-voorzitter Hendrik Vandamme bij het bezoek van minister Hilde Crevits aan de Hoeve Zuid-Bellegoed van Philip en Nancy Fleurbaey-Sercu in Ieper. Een schoolvoorbeeld van hoe een modern landbouwbedrijf, met afzet via de korte keten, met succes wordt gerund.

18 maart 2020: Vlaanderen, België, Europa zijn op dat ogenblik al een paar dagen op slot omwille van de corona-uitbraak.

Op die dag was er eigenlijk een bezoek gepland van minister van Landbouw Hilde Crevits aan een landbouwbedrijf en ABS-lid in de Vlaamse Ardennen. Aangezien sedert 13 maart quasi alle afspraken geschrapt werden en alle werkzaamheden ineens op een totaal andere manier verliepen, werd dit geplande bezoek dus ook geschrapt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken