Startpagina Economie

Belgische veevoedersector boekt minder omzet

De omzet van de Belgische diervoederindustrie is in 2019 met 8,1% gedaald naar 4,5 miljard euro. Het is vooral gevolg van lagere grondstofprijzen. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De productie van haar leden bleef nagenoeg gelijk op 6,7 miljoen ton. De handelsbalans is 200.000 ton negatief; dus ons land importeert iets meer dan het exporteert.

Directeur Katrien D’hooghe licht toe: "varkensvoeder blijft veruit de belangrijkste productietak met 52% van de totale productie. In 2019 werd er 3,5 miljoen ton varkensvoeder geproduceerd. In andere landen is het soms een gestegen volume, bij ons bleef het eerder gelijk of is het gedaald. De Afrikaanse varkenspest heeft zeker een impact.”

Verder werd er 1,5 miljoen ton rundveevoeder (23%) en 1,2 miljoen ton pluimveevoeder (18%) geproduceerd. De productie van rundveevoeders is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken