Bekommerd om komkommers

Tijdens de coronacrisis ontstonden er overschotten van komkommer op de groenteveilingen. ILVO onderzocht daarom nieuwe valorisatiemogelijkheden voor nevenstromen met komkommers.
Tijdens de coronacrisis ontstonden er overschotten van komkommer op de groenteveilingen. ILVO onderzocht daarom nieuwe valorisatiemogelijkheden voor nevenstromen met komkommers. - Foto: Couleur

De coronacrisis heeft tijdelijke verschuivingen veroorzaakt in onze voedselvoorziening. Dat gaf onder meer rimpelingen in de verhandeling van groenten en fruit. Restaurants, grote evenementen, bedrijfscatering vielen een tijd uit. Op bepaalde momenten ontstonden er overschotten van komkommer op de groenteveilingen. In de periode van begin mei 2020 berekenden ze daar dat 40% (goed voor ruim 3500 ton!) van de dan aangevoerde komkommers wellicht niét als versproduct verkocht zou geraken.

Nathalie...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent