Startpagina Covid 19

Europees Parlement voor extra steun uit het EU-fonds voor plattelandsontwikkeling

Het Europees Parlement is ermee akkoord dat landbouwers extra steun uit het EU-fonds voor plattelandsontwikkeling krijgen, vanwege de coronacrisis. Het gaat om maximaal 7.000 euro voor individuele boeren en om 50.000 euro voor agrovoedingsbedrijven. Het forfaitair bedrag is betaalbaar tegen 30 juni 2021 en aanvragen moeten uiterlijk 31 december van dit jaar zijn goedgekeurd. De Europese Raad moet nog wel akkoord gaan.

Op vrijdag breidden de leden van het Europees Parlement de crisisondersteuning uit die de EU-landen binnenkort uit het EU-fonds voor plattelandsontwikkeling aan boeren en agrovoedingsbedrijven moeten kunnen betalen. Het steunplafond wordt effectied verhoogd tot 2% van de middelen voor programma's voor plattelandsontwikkeling.

Dankzij de noodmaatregel, die in het parlement met 636 stemmen voor en 21 stemmen tegen werd goedgekeurd, kunnen de EU-lidstaten het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken