Startpagina Actueel

Nieuw agroforestry-traject van start in oktober 2020

Het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) keurde recent het project ‘Agroforestry 2025’ van het Consortium Agroforestry Vlaanderen goed. Met dit project wil de organisatie de toepasbaarheid van agroforestry binnen de Vlaamse landbouwsector verhogen via het optimaliseren van de verschillende facetten binnen dit teeltsysteem. Daarbij worden haalbare financierings- en verdienmodellen ontwikkeld. Dit nieuwe project start in oktober en loopt 4 jaar.

Bij agroforestry of boslandbouw wordt de teelt van houtige gewassen (bomen of struiken) gecombineerd met die van landbouwgewassen en/of vee, om op die manier nieuwe producten en diensten te creëren. Mits doordachte aanpak, biedt agroforestry bijzondere mogelijkheden om simultaan in te spelen op tal van uitdagingen: de bedrijfsrendabiliteit en –veerkracht verhogen, opportuniteiten creëren voor andere schakels in de keten, en helpen om biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen te behouden en te beschermen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Coupe Douze verwent klanten met roomijs en eigen baktarwe

Korte Keten Je eigen producten verkopen in de korte keten lijkt soms enkel weggelegd voor groenten en vleesvee. Dat ook akkerbouwers met bijvoorbeeld granen een plaats kunnen hebben in de korte keten, bewijzen Liesbet (32) en Chris Persoons (67) in Lemberge (Merelbeke) met hun baktarwe.
Meer artikelen bekijken