Aardappelen valoriseren als rundveevoeder

Aardappelen worden bij vleesvee dikwijls gebruikt om andere energiebronnen, zoals energieconcentraten, te vervangen.
Aardappelen worden bij vleesvee dikwijls gebruikt om andere energiebronnen, zoals energieconcentraten, te vervangen. - Foto: TD

Wanneer je een bijproduct in het voeder wil inmengen, moet je het aandeel hiervan in het rantsoen bepalen. Is het een noodoplossing (door droogte, onvoldoende voorraad)? Is het een opportuniteit (omwille van een aantrekkelijke prijs)? Of voorzie je regelmatig gebruik ervan? Hele rauwe aardappelen zijn gemakkelijk inzetbaar in veevoeder. Overtollige aardappelen kan je dus goed valoriseren in het rantsoen, op voorwaarde dat je de verwerking ervan – opslag, bewaring, gebruik – goed onder de knie hebt. Let onder meer bij elk gebruik in het...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent