Startpagina Agrotoerisme

PIPO Fruitsappen: Een tochtje doorheen de boomgaard wordt steeds gesmaakt

Het bedrijf PIPO Fruitsappen klinkt als een klok in Haspengouw, maar ook tot ver daarbuiten. In het bloesemseizoen is het hier over de koppen lopen. De bloesemlounge, al dan niet gekoppeld aan een treintochtje, is immers erg populair. Maar ook in andere seizoenen valt hier heel wat te beleven. Bedrijfsleider Veerle Van Hoof neemt ons mee in het familieverhaal.

Je kan er op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden niet naast kijken. PIPO Fruitsappen heeft gewerkt aan zijn marketing: mooie banners in vrolijke kleuren wijzen de weg naar het bedrijf. Een hoeve-automaat met lekkere vruchten – appels zowel als aardbeien en kersen - en sappen kent er gretige afnemers. “Die automaat moeten we voortdurend aanvullen, zeker nu met het mooie weer én de coronaperikelen waardoor de thuisverkoop boomt”, vertelt Veerle me al bij de ontvangst.

Op goed 50 jaar werd dit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agrotoerisme

Stokerij Van Damme: dat is proeven en beleven van ‘Korrel tot borrel’

Agrotoerisme Spreken we over verborgen parels: ‘Stokerij Van Damme’ mag zich zo noemen. Naast een stokerij, huist de familieboerderij nog een B&B, een koffiehuis en een vergader- en feestzaal. De stokerij is echter de rode draad, als de laatste warme landbouwstokerij van de Benelux. Al de zevende generatie zet zich met hand en tand in om de verschillende takken in de puntjes te verzorgen. “We hebben hier eigenlijk alles om de klant te plezieren”, vertelt dochter Ilse.
Meer artikelen bekijken