Startpagina Veeteelt

Meer gevogelte, maar helft geconsumeerd vlees in België is afkomstig van varkens

StatBel, het Belgische statistiekbureau, heeft een nieuwe bevoorradingsbalans opgesteld. Daaruit blijkt dat in 2019 de Belg meer gevogelte at, en iets minder rund- en varkensvlees. Toch blijft ruim de helft van wat de Belg aan geconsumeerd vlees eet afkomstig van varkens.

De totale nettoproductie is in 2019 met bijna 4 % gedaald, en is de laagste sinds 2010. Deze daling van de nettoproductie heeft betrekking op de meeste diersoorten: voor runderen -4,9 %, voor varkens - 3,2  %, voor schapen/geiten -3,1 %, voor paarden -7,4  % en voor pluimvee -4,6 %. Deze daling van de nettoproductie wordt gecompenseerd door een daling van de export.

De export van vlees is in 2019 gedaald ten opzichte van 2018 voor alle diersoorten (-6,7 % in totaal). Het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Meer artikelen bekijken