Startpagina Vleesvee

Ras in de kijker: Blonde d’Aquitaine, een robuust vleesveeras met een eigen aanpak

De kudde Blonde d’Aquitaines van Hof ter Driehoek in Damme staat te pronken in de zon. De zachtbruine kleur van hun vacht en hun elegante bouw doet heel wat mensen stoppen langs de wei. Chris Dhondt en Vicky Wildemeersch: “Het is een plezier om het lekkere vlees van deze runderen in onze eigen hoeveslagerij te kunnen verkopen.”

Chris Dhondt groeide op op een typisch Vlaams landbouwbedrijf met zeugen, melkkoeien, vleesvee en akkerbouw. Na zijn studies industrieel ingenieur richting dierlijke productie in Gent belandde hij als vanzelf in de veehouderij. “Ik startte bij een varkensfokkerijorganisatie. Ik leerde er onder meer veel over hybriderassen.” Intussen is Chris al geruime tijd manager van de Vlaamse Piétrainfokkerij vzw (VPF). Op het thuisfront in Damme draait alles echter rond het Blonde d’Aquitaine-ras.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Veehouderij op de agenda van de Europese Commissie in 2026

Buitenland De Europese Commissie zal in 2026 een strategie voor de veehouderij presenteren, maar volgens een ontwerpprogramma dat op 21 oktober wordt onthuld, staat de verwachte herziening van de regels voor het welzijn van landbouwhuisdieren niet op de agenda. Andere verwachte initiatieven zijn onder andere het bijwerken van de regelgeving over oneerlijke handelspraktijken.
Meer artikelen bekijken