Ras in de kijker: Blonde d’Aquitaine, een robuust vleesveeras met een eigen aanpak

De Blonde d’Aquitaines zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zijn ook goede groeiers met lekker vlees.
De Blonde d’Aquitaines zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zijn ook goede groeiers met lekker vlees. - Foto: Hof ter Driehoek

Chris Dhondt groeide op op een typisch Vlaams landbouwbedrijf met zeugen, melkkoeien, vleesvee en akkerbouw. Na zijn studies industrieel ingenieur richting dierlijke productie in Gent belandde hij als vanzelf in de veehouderij. “Ik startte bij een varkensfokkerijorganisatie. Ik leerde er onder meer veel over hybriderassen.” Intussen is Chris al geruime tijd manager van de Vlaamse Piétrainfokkerij vzw (VPF). Op het thuisfront in Damme draait alles echter rond het Blonde d’Aquitaine-ras.

...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent