Startpagina Covid 19

Extra coronamaatregelen voor seizoenarbeiders in Zuid-Limburg

Drie gemeentes in Zuid-Limburg leggen bijkomende maatregelen op aan alle seizoenswerkers die momenteel of de in de komende weken aan het werk zijn in de fruitpluk. Op die manier willen de 3 gemeenten voorkomen dat er clusters van besmettingen ontstaan bij de seizoenarbeiders, waarvan er velen uit de 'rode of oranje zones' komen.

Jaarlijks komen er duizenden seizoenarbeiders in de zomermaanden helpen met de fruitpluk in de gemeentes Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Borgloon. Vorig jaar ontving Sint-Truiden alleen al 4.632 ingeschreven seizoensarbeiders. In augustus worden er jaarlijks tussen de 1.500 en 1.600 seizoenarbeiders ingeschreven in Sint-Truiden.

Het merendeel van deze arbeiders komt uit Polen, Bulgarije, Roemenië en Oekraïne. Maar ook uit landen als Slovakije, Spanje, Italië en Portugal. Verschillende van deze landen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken