Startpagina Melkvee

‘Het ontwerp van melkveestallen’ online beschikbaar

Het departement Landbouw en Visserij publiceert een Nederlandse vertaling van het CIGR-rapport ‘Het ontwerp van melkveestallen’ op haar website.

Leestijd : 1 min

De Werkgroep 14 ‘Rundveehuisvesting van het CIGR (Commission International du Génie Rural)’ publiceerde in 2014 een nieuwe versie van hun rapport over melkveestallen. Dit rapport bundelt de aanbevelingen van de leden van de werkgroep in verband met het ontwerp van melkveestallen.

Het Engelstalige rapport werd door het Departement Landbouw en Visserij vertaald naar het Nederlands. In deze brochure worden naast de grondbeginselen (lichaamsmaten van runderen, overwegingen op het vlak van dierenwelzijn, omgevingsvereisten) de verschillende aspecten van het stalontwerp behandeld: types stallen, voeder- en drinkwatervoorzieningen, bevloering, lay-out, melkinfrastructuur en ventilatie. Ook het aspect duurzame melkveehouderij komt aan bod. Specifiek voor de CIGR-aanbevelingen is dat alle stalafmetingen zijn uitgedrukt in functie van de lichaamsmaten van de dieren. De brochure bevat veel tekeningen die de tekst illustreren.

Je kan de brochure gratis downloaden via: http://lv.vlaanderen.be/nl/voorlichting-info/publicaties/dier/runderen-melkvee/het-ontwerp-van-melkveestallen-versie-2014

Lees ook in Melkvee

Zonne- en windenergie combineren voor een gelijkmatigere voorziening

Agribex Een landbouwbedrijf kan niet zelfvoorzienend genoeg zijn. Leen Mertens en haar vader kozen er 3 jaar geleden bewust voor om extra zonnepanelen te leggen, en om dit te combineren met een windmolen en batterijen voor opslag. “Zo kunnen we het maximum uit ons bedrijf halen”, vertelt Leen.
Meer artikelen bekijken