Startpagina Edito

Edito: digitalisering is goed, maar boer moet centraal staan

De digitalisering en robotisering van de landbouw zet in rap tempo door. Het is belangrijk dat het landbouwonderwijs deze technologie voldoende aan bod laat komen. Tegelijk moeten techbedrijven de boer niet reduceren tot een passieve gebruiker, maar centraal stellen als ze oplossingen bedenken.

Robots die het veldwerk doen of koeien melken en drones die de toestand van het gewas automatisch in kaart brengen. Het zijn geen vergezichten uit een science fiction film maar toenemend de realiteit of tenminste de nabije toekomst. De vraag is of de landbouw klaar is voor de technologie, en andersom.

De digitalisering en robotisering zet volgens een omvangrijk en doorwrocht rapport van ABN Amro snel door. De digitalisering en robotisering lijkt de volgende landbouwrevolutie, na de mechanisatie en de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken