Startpagina Edito

Edito: Europees dierenwelzijnslabel geen slecht idee

De Duitse plannen voor een Europees dierenwelzijnslabel lijken zo slecht nog niet. Het kan orde scheppen in een wirwar van keurmerken, en het onderwerp aankaarten in landen waar dit nog niet gebeurde. Het plan kan zo de Vlaamse sector helpen ook in deze landen een meerprijs te vragen.

Tot 1 januari mag Duitsland als het hoofd van Raad van de Europese Unie haar stempel drukken op de Europese agenda. Wat landbouw betreft, ontvouwde landbouwminister Julia Klöckner onlangs bij een informele samenkomst van collega’s uit andere lidstaten haar prioriteiten. Zo slecht lijken die op het eerste gezicht toch niet.

Zo wil de Duitse Christendemocraat een grondige analyse maken van wat de coronapandemie ons wel en niet leert over de rol van de landbouw in onze maatschappij. Als één van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken