Startpagina Pluimvee

Fipronil-dossier wordt in april 2021 behandeld

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag het zogenaamde Fipronil-dossier ingeleid. Honderden pluimveebedrijven in België en Nederland werden in de zomer van 2017 geblokkeerd, nadat in kippeneieren de insecticide fipronil was aangetroffen. Zeven personen en 4 firma's staan nu terecht. Er werd met alle partijen afgesproken om de zaak op 22, 23 en 30 april 2021 te behandelen.

De fipronil-crisis was in heel Europa voelbaar. In ons land alleen al moesten bijna twee miljoen kippen en 77 miljoen eieren vernietigd worden. Het begon allemaal met een eierbrekerij uit Sint-Niklaas die op 2 juni 2017 het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) verwittigde dat de stof 'fipronil' was aangetroffen in eieren bestemd voor menselijke consumptie. Fipronil is een stof met een anti-parasitaire werking en mag in de Europese Unie niet gebruikt of toegediend worden aan voedselproducerende dieren wegens...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Meer dierenwelzijn voor pluimvee komt met een kostprijs

Pluimvee AVEC, de Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU Countries of de Europese sectorfederatie van de pluimveeverwerkers en -handel, heeft op 22 mei de resultaten gepubliceerd van een impactstudie voor de Better Chicken Commitment. Meer dierenwelzijn heeft een grote impact op het verbruik van water en veevoer en dus op de kostprijs.
Meer artikelen bekijken