Startpagina Vleesvee

Voor eerst sinds dollekoeienziekte weer export Brits rundvlees naar VS

Voor het eerst sinds de uitbraak van de dollekoeienziekte ruim 20 jaar geleden, wordt woensdag weer Brits rundvlees naar de Verenigde Staten uitgevoerd. Dat heeft de Britse regering aangekondigd.

Leestijd : 1 min

Het verbod op de export van Brits rundvlees naar de VS werd in maart opgeheven. De eerste uitvoer zal woensdag 30 september plaatsvinden vanuit Noord-Ierland naar Philadelphia. Volgens de Britse regering zou de export van Brits rundvlees de komende 5 jaar goed kunnen zijn voor 66 miljoen pond (72 miljoen euro).

Naast de VS, waarmee Groot-Brittannië jaarlijks voor zowat 250 miljard euro handel voert, heeft Londen het moeilijk om andere handelsakkoorden af te sluiten, en dan met name met de Europese Unie. Het eerste grote handelsakkoord van Londen sinds de brexit werd afgesloten met Japan in september.

Belga

Lees ook in Vleesvee

Wij leerden werken op gevoel, en daardoor staan we volledig achter ons product

Vleesvee Op de Dag van de Landbouw, 17 september, kan je een kijkje gaan nemen bij hoeve ‘t Waterbos in Herent. Pieter Stessel en Jessie Bosmans verkopen er sinds 2003 vlees van hun eigen Belgisch witblauw-runderen. Dankzij de waardering die ze van hun klanten krijgen, staan ze elke dag met volle goesting op om hard te werken. “Het maakt een wereld van verschil als je elke dag feedback krijgt over je producten”, klinkt het.
Meer artikelen bekijken