Het historische SDF-Archief publiceert nieuwe website

Het historisch SDF archief heeft een nieuwe website.
Het historisch SDF archief heeft een nieuwe website. - Foto: TD

De nieuwe website die nu online is, vernieuwde in grafische en inhoudelijke zin en is beschikbaar in drie talen (Engels, Italiaans en Duits). De nieuwe site heeft als doel de gebruikers nauwer te betrekken bij de activiteiten van het Historisch Archief en het Museum, door het creëren van nieuwe opties en het uitbreiden van bestaande.

Om de ervaring van bezoekers van de site te verbeteren, is er een aantrekkelijke interface gecreëerd, waar de meest geraadpleegde categorieën documenten, technische publicaties en tekeningen, foto's, advertenties en films duidelijk op de startpagina worden weergegeven.

Voortdurende actualisering

Door de voortdurende actualisering van de catalogus kunt u ook elke maand nieuwe kaarten en bijbehorende digitaliseringen bekijken. In het bijzonder stelt het Historisch SDF-Archief reeds meer dan 5.000 gebruikers- en onderhoudshandleidingen, werkplaatshandboeken en onderdelencatalogi van de merken van het bedrijf (vanaf de jaren veertig tot 2009) in digitaal formaat ter beschikking, die zodoende online kunnen worden aangeschaft door diegenen die de mechanische onderdelen van hun tractor willen restaureren, bedienen of gewoonweg leren kennen.

De nieuwe site omvat een ruimte voor opleidingsprojecten voor scholen en universiteiten, die tot doel hebben jongeren kennis te laten maken met de geschiedenis van een productiesector die van fundamenteel belang is in de ontwikkeling van de landbouw, met behulp van bronnen die in het Archief worden bewaard.

Rijk archief

Het Historisch SDF-Archief bevat meer dan 40.000 gecatalogiseerde documenten en 260.000 technische tekeningen. Zij maken deel uit van de documentatie: een rijk foto-archief, een gespecialiseerde bibliotheek, technische publicaties en reclamemateriaal, bedrijfsbalansen en andere historische documenten met betrekking tot de onderneming en SDF-merken.

Meest recent

Meest recent